Nyt dansk bunkerfirma på banen

  • News

SHIPPING: Under navnet NorBunker har endnu et dansk bunkerselskab set dagens lys. Udgangspunktet er baseret på indgående kendskab til operationssiden.

Der er ny olie på vandene i den danske bunkerbranche. I dette tilfælde med selskabet NorBunker i Aalborg, der har Jesper Riis Christiansen som frontfigur. Han er selv udsprunget af såvel shipping- som bunkermiljøet og sætter fra start fokus på operationssiden som adgangsvej til et traditionelt svært marked at få indpas i. Om oplægget siger han:

– Jeg kommer selv med en oprindelig baggrund hos OW Group. Men den er nok noget forskellig fra andre befragtere i det daværende selskab, der er fortsat i branchen. Min baggrund var oprindeligt mere på agency- og operationssiden. Og det er den baggrund, vi gerne vil bygge videre på hos NorBunker.

At gøre en forskel
Bunkermarkedet og indsigt i pris på salg af diverse typer olie er en ting. Det er kendskabet til operationssiden og praktiske problemløsninger, der i selskabets model skal gøre en forskel, forklarer han.

– Herunder ikke mindst kendskab til den del af markedet, der netop gælder indsigt i hvem, der skal handles med og hvor. Det er en del af det essentielle i shipping, jeg selv brænder for. Seriøs betjening, god forretningssans hos begge parter og bevidstheden om, at enhver handel er en ny handel. Og den lander man som regel kun med et godt fundament bag sig.

Jesper Christiansen er selv partner i det nye selskab. Derudover tæller ejerkredsen en række investorer, der nævnes som en del af fundamentet for introduktionen af det nye selskab i den danske bunkerbranche. Selv har han som nævnt en fortid i OW Group, og har bl.a. arbejdet to år i USA med operationelle opgaver. Men CV’et tæller også en tid helt uden for bunkerbranchen som klarerings- og operationsmedarbejder hos Carl Elgaard Shipping i Aarhus – foruden ansættelser hos såvel Monjasa og Malik Supply.

To sider af samme sag
– I sidste ende var det for min del et spørgsmål om at fortsætte med at arbejde på lang pendlerbane – eller at blive i Aalborg, hvor roden er. Og nu opstod muligheden, så jeg valgte det sidste. Men det handler i bund og grund også om, at jeg tror, vi har et koncept, der kan fungere i branchen.

Altså fokus på såvel rigtig pris som konkret og korrekt leveringsservice. Operationsdelen af bunkerbranchen er i hans øjne mindst lige så vigtig som selve leverancen. Begge dele skal være 100 procent i flydende orden for kunden. Og det kræver, at man kender sine samarbejdspartnere, derude, hvor det foregår rent fysisk.

NORbunker er som udgangspunkt på banen world-wide, men firmaet vil til en start koncentrere sig om nærmarkedet. Samarbejde med diverse fysiske leverandører osv. vil have fodfæste i branchekendskabet, understreger Jesper Christiansen.

View original article.